Hoeksche Zaken, winter 2020
HOEKSCHE ZAKEN 61 Een zaak zoals die van ons zie je nergens anders en dat trekt bezoekers. We hebben veel vaste, maar ook nieuwe klanten. Wat is volgens jou de weg naar succes in de horeca? Passie! We zijn een familiebedrijf en we doen wat we echt leuk vinden. Dit stralen we ook uit. In de kwaliteit van de producten die we verkopen en in het contact met de gasten. De ambacht van het ijsmaken zit bij ons diepgeworteld. De oude aantekeningen van mijn opa gebruiken we soms bij het maken van nieuwe recepturen. Die vernieuwing is naar mijn idee ook een belangrijke succesfactor. Elk jaar bedenken we wel een aantal nieuwe ijssmaken en we stemmen de smaken af op het seizoen. Zo hadden we deze zomer bokkenpootjesijs en rond Sinterklaas speculaas- en pepernotenijs. Dit doen we ook voor onze maaltijden, bijvoorbeeld door de introductie van nieuwe burgervariaties of toppings, zoals de pulled beef topping. Je moet je gasten telkens blijven verrassen, dan blijven ze terugkomen. Sommigen zelfs al zeventig jaar. Hoe hebben jullie het 70-jarige jubileum gevierd? We hebben door het jaar heen verschillende acties georganiseerd. Door de coronacrisis hebben we onze plannen wel moeten aanpassen. Groots feestvieren is er nu niet bij natuurlijk. Onze Italiaanse weken waren een succes. We verkochten onder meer vanille ijs in de vorm van een spaghettischotel, mét De smaak van de Hoeksche waard Hoeksche Waardse aardbeiensaus. Deze smakelijke blikvanger was enorm in trek. Gebo Gelato als merk staat inmiddels synoniem voor superieure ijskwaliteit. Kun je iets meer vertellen over deze tak van het bedrijf? Naast de eigen ijsverkoop kwam er ook vraag vanuit derden om ons ijs te verkopen. We zijn hierop ingegaan en dit bleek zo’n groot succes dat we in 2010 een nieuwe ambachtelijke ijsfabriek hebben geopend. Hier maken we sindsdien dagelijks vers ambachtelijk ijs voor de horeca en ijssalons door heel Nederland. We houden hierbij vast aan onze traditionele en eerlijke basisrecepten, zoals we dat al zeventig jaar doen.
Made with FlippingBook
RkJQdWJsaXNoZXIy ODM1NjU=