Hoeksche Zaken, winter 2020
HOEKSCHE ZAKEN 60 NAAM OF LOGO Hoe en wanneer is Gebo ontstaan? De naam Gebo is een afkorting van ‘Gebroeders Both’. Mijn opa Piet had samen met zijn broers een melkzaak in Oud- Beijerland. Hij zag meer brood in ijs en volgde een cursus tot ijsbereider die hij in 1949 met succes afrondde. In 1950 opende hij de ijssalon aan de Oostdijk 5 in Oud- Beijerland, gecombineerd met de verkoop van patat en snacks. Mijn opa bleek een geboren ijsmaker en mijn vader kreeg de … en ver daarbuiten, want de bekende eet- en ijssalon levert schepijs aan salons en restaurants door heel Nederland. In de regio staat Gebo niet alleen bekend om zijn heerlijke schepijs, maar ook om de lekkerste oerfriet en Angusburgers. Wat maakt dit familiebedrijf zo succesvol? Derde generatie - Charonne Both - blikt terug op 70 jaar Gebo. GEBO 70 JAAR EEN BEGRIP IN OUD-BEIJERLAND kneepjes van het vak bijna letterlijk met de paplepel ingegeven. Uiteindelijk nam hij de zaak over en onder zijn leiding is Gebo een fenomeen geworden in de regio. Is er veel veranderd de afgelopen zeventig jaar? De zaak is meerdere keren verbouwd, maar vorig jaar hebben we het groots aangepakt. We hebben onze vierkante meters uitgebreid door het pand naast ons bij de zaak te betrekken. De inrichting is weer helemaal van deze tijd, waarbij alles draait om een fijne gastbeleving. We zijn nu veel meer een restaurant dan een snackbar. Mensen weten ons nu ook steeds vaker te vinden voor een heerlijk kopje koffie. Eigenlijk bieden we het allemaal: van een ijsje (to go) en een gezellig kopje koffie tot een lekkere snack en een goede maaltijd. Door te investeren in onze zaak hebben we ook geïnvesteerd in het centrum van Oud-Beijerland.
Made with FlippingBook
RkJQdWJsaXNoZXIy ODM1NjU=