Hoeksche Zaken, najaar 2022

HOEKSCHE ZAKEN 49 KONIJNENDIJK MODE / GRAND CAFÉ THE RITZ |  Gravin Sabinastraat 57, Zuid-Beijerland  0186 661 700 |  info@konijnendijkmode.nl |  www. konijnendijkmode.nl Op de begane grond van Konijnendijk Mode vind je Grand Café The Ritz. Dé plek om te genieten van een heerlijk kopje koffie of thee, een lekkere lunch of een gezellige borrel. Veel gasten bezoeken het café tijdens een dagje shoppen, maar er zijn ook gasten die speciaal voor The Ritz naar de winkel komen. Daarmee is de missie van chef-kok en horecamanager Johan van der Vinde geslaagd: The Ritz als een gastvrije en gezellige plek, waar iedereen zich welkom voelt.  CYNTHIA VAN DER WAAL  BIANCA DE BIE Johan bestiert sinds vier jaar het Grand Café. Het was voor de ervaren horecaprofessional een mooie kans om zijn kookkunsten, kennis van lekker eten en organisatietalent te laten zien. En ook niet onbelangrijk: hij mag zijn passie uitoefenen op dagen en tijden die ook voor het thuisfront prettig zijn. Hij legt uit: “Mijn vriendin werkt op een basisschool. In de horeca ben je meestal aan het werk als anderen vrij zijn. Dit zou betekenen dat we langs elkaar heen zouden leven. Doordat The Ritz in de modewinkel is gevestigd, zijn mijn werktijden hierop aangepast. Dat is natuurlijk hartstikke fijn.” ALLES VERS Toen Johan vier jaar geleden begon, werkte het café nog veel met convenience producten. “Dat was vooral een praktische keuze, vanwege de beperkte ruimte”, verklaart Johan. “Maar als chef-kok maak je natuurlijk het liefste alle producten zelf. Die ruimte kreeg ik bij Konijnendijk. We maken nu zelf onze dressings, sauzen, ballen gehakt en noem maar op. En dat valt duidelijk bij de gasten in de smaak. We draaien nu gemiddeld zo’n 150 tot 200 lunches per dag. Hier zitten ook afhaalmaaltijden bij. Hier zijn we in coronatijd mee gestart en dat bleek zo’n succes dat we deze mogelijkheid blijven aanbieden. Ik ben trots dat we dit bereikt hebben.” WARM WELKOM Met ‘we’ doelt Johan op zijn collega’s Marieka, Jolanda, Natasja, Karin en Wilma. “Sommige dames werken hier al meer dan tien jaar en zijn voor veel gasten een vertrouwd gezicht. Zeker bij vaste gasten weten ze vaak al precies hoe iemand zijn of haar koffie graag drinkt. Dat draagt zeker bij aan een warm, welkom gevoel. Konijnendijk Mode biedt bezoekers een dagje uit. We hebben gasten die ’s ochtends beginnen met een (gratis) kopje koffie met gebak, tussen de middag neerstrijken voor de lunch en de dag afsluiten met een wijntje en een goed gevulde tapasplank of portie bitterballen. Het kan hier allemaal.” WISSELENDE MENUKAART Op de vraag of The Ritz specifieke hardlopers heeft kan Johan geen eenduidig antwoord geven. “We krijgen altijd complimenten over onze menukaart en alles loopt als een trein. Daarnaast wisselen we elke drie maanden de menukaart. We bedenken ook weekspecials. Mensen zijn soms teleurgesteld als hun favoriete broodje niet meer op de kaart staat of als de weekspecial voorbij is, maar al snel ontdekken zij hun nieuwe favoriet. Het is leuk om telkens weer iets nieuws te verzinnen dat bij de gasten in de smaak valt.” MAXIMALE HOSPITALITY Johans missie is weliswaar geslaagd, maar hij blijft nieuwe manieren bedenken om het de gasten nog meer naar hun zin te maken. Als voorbeeld noemt hij het nieuwe kassasysteem, waarmee de gasten nu eenvoudig aan hun tafel bediend kunnen worden. “In het verleden moest je je bestelling aan de kassa doorgeven. De drankjes kon je direct meenemen en de lunch werd later naar je tafel gebracht. Met het nieuwe kassasysteem kunnen gasten meteen aan tafel plaatsnemen.” Verder is Johan altijd op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen als het gaat om vers en goed eten. Inkopen doet hij bij voorkeur en waar mogelijk lokaal. Ook duurzaamheid vindt hij belangrijk. Hij vertelt: “Klanten van de winkel krijgen altijd een gratis kopje koffie aangeboden. Er gaan hier gemiddeld 2.500 tot 3.000 kopjes koffie per week doorheen. We werken samen met een leverancier die voor elke kilo koffie die wij serveren 1.000 liter schoon drinkwater beschikbaar stelt aan derdewereldlanden. We vinden het fijn om ons steentje hieraan bij te kunnen dragen.” Voel je ook welkom bij The Ritz! Het Grand Café is geopend van dinsdag tot en met donderdag van 9.30 tot 17.30, op vrijdagavond van 9.30 tot 21:00 uur en op zaterdag van 09:30 tot 17:00 uur. En zoek je nog een leuk (kerst)cadeau? The Ritz verkoopt ook cadeaubonnen.

RkJQdWJsaXNoZXIy ODM1NjU=