Hoeksche Zaken, najaar 2022

HOEKSCHE ZAKEN 25 7. Hoe ziet een gemiddelde werkdag er voor jou uit? ‘s Ochtends de administratie op orde maken. Daarna maak ik een planning voor de dag met wat er gemaakt en besteld moet worden. De gemaakte planning probeer ik aan te houden, maar er komt nog weleens iets tussendoor! Als eenmanszaak moet je zelf alles doen, bezorgen en leveren inbegrepen. Aan het eind van de dag maak ik de chocolaterie schoon en controleer ik wat er komende week moet gebeuren. 8. Hoe bevalt het zelfstandig ondernemerschap? Het bevalt goed, erg goed! Zelf de touwtjes in handen hebben is prettig. Het vergt verantwoordelijkheid, maar geeft ook veel voldoening op wat je doet en bereikt. Het persoonlijke contact met klanten, ondernemers en relaties vind ik erg fijn. Markten, workshops en kinderfeestjes zijn ontzettend leuk om te doen. Je verhaal vertellen en mensen blij maken met chocolade, dat is geweldig! 5. Wat maakt jullie chocolade duurzaam? Wij kiezen bewust voor chocolade met het zogenaamde ‘Cacao-Trace’ keurmerk. Dit keurmerk geeft de cacaoboeren scholing over het planten en oogsten van cacaobonen en het voornaamste, een beter salaris. Van elke kilo chocolade gaat er 10 cent direct naar de boer. Een extra bonus bovenop het al verbeterde salaris. Wij hebben kwaliteitschocolade, de boeren een beter leven. Wel zo fijn! 6. Wat zijn in dit seizoen de hardlopers? We gaan alweer richting Sinterklaas, dus je voelt hem al aankomen: de chocoladeletters! Deze zijn in veel uitvoeringen verkrijgbaar. Luxe neutrale letters of met een topping en/ of vulling en natuurlijk de letters voorzien van een bedrijfslogo. Ook Sintchocolade, zoals vrolijke flikjes, zijn in deze periode erg in trek. 9. Wat hoop je in de toekomst nog te bereiken met de chocolaterie? Sinds kort heb ik ook een webshop, www.hoekschechocolade.nl. Ik hoop hier veel mensen mee te kunnen bereiken en zo mijn bedrijf te laten groeien. Ook zou ik het ontzettend gaaf vinden om een mooie winkel te hebben. Een toonbank vol met de lekkerste bonbons en mooiste chocoladecreaties. Daarnaast hoop ik dat ik gewoon mijn ding kan blijven doen en mensen blij kan blijven maken met chocolade! 10.Heb je nog tips voor andere ondernemers? Echt een tip niet, advies wel. Alles komt zoals het komt. Je hebt pieken en dalen en vooral in de dalen moet je er vol voor gaan! Haal eruit wat erin zit, anders krijg je later misschien spijt dat je het erbij hebt gelaten. En geniet vooral van het ondernemerschap! Wees trots op wat je bereikt. REEDIJK CHOCOLATERIE |  Simon Stevinstraat 17b, 3291 CA Strijen  06 - 12 10 48 31 |  info@hoekschechocolade.nl |  www.hoekschechocolade.nl

RkJQdWJsaXNoZXIy ODM1NjU=