Hoeksche Zaken, najaar 2022

HOEKSCHE ZAKEN 24 V rag aeann DYLAN REEDIJK VAN CHOCOLATERIE REEDIJK WWW.HOEKSCHECHOCOLADE.NL 1. Wanneer ben je begonnen met Chocolaterie Reedijk en hoe is het idee ontstaan? Begin 2017 ben ik uit nieuwsgierigheid kleinschalig in de keuken begonnen, zoals dit vaker gaat bij ondernemers. Chocolade is namelijk na mijn opleiding tot banketbakker niet meer aan bod gekomen in het bedrijfsleven. Toen ik het goed onder de knie kreeg en op een gegeven moment zakelijke aanvragen kreeg, heb ik mij ingeschreven bij de KvK. Zodoende is op 12 oktober 2017 de chocolaterie officieel ingeschreven en ben ik echt begonnen. Op het industrieterrein van Strijen hebben we, in de loods van mijn vader, een mooie ruimte gecreëerd voor mij om chocolade te produceren. Dit kon ik in mijn vrije tijd naar hartenlust doen. Van 2017 tot en met 2021 heb ik namelijk nog fulltime bij een bakkerij gewerkt als chef-banket. De drukke tijden, zoals Sinterklaas, Pasen en Kerstmis lopen in de bakkerij en bij mij gelijktijdig. Een hectische tijd voor beide bedrijven waar je alles in goede banen moet/wilt leiden. Vandaar dat ik in september 2021 heb besloten om nog slechts twee dagen in dienst te treden bij de bakker. Uiteindelijk groeide de chocolaterie dusdanig goed, dat wij een groter pand op het industrieterrein hebben overgenomen. De opening hiervan vond plaats op 22 oktober. Nadat de koop rond was, heb ik ook besloten om mijn werk als banketbakker op te geven. Het is te druk om beide nog goed te kunnen combineren. 2. Waar staat Chocolaterie Reedijk voor? Met passie handgemaakte kwaliteitschocolade leveren! Dit doe ik vooral door veel samen te werken met lokale ondernemers. Zowel voor de ingrediënten als voor de verkooppunten. Ook is het onze kracht om kleinschalig vakwerk/maatwerk te leveren. Denk hierbij aan chocolade met eigen bedrijfslogo’s of chocolade vrachtwagens met een kerstboodschap. Maar ook een Hoeksche Honingbonbon in samenwerking met een lokale imker. Dit is tot nu toe nog steeds een groot succes. 3. Waaruit bestaat het assortiment? Het assortiment bestaat uit een grote verscheidenheid aan chocolade. Bonbons, truffels, flikken, repen, chocoladeletters, kerstkransjes, paashazen, noem het maar op! 4. Wat is jullie specialiteit? Onze specialiteit is natuurlijk chocolade! Ik streef ernaar om van al mijn producten mijn specialiteit te maken. Dit doe ik door ze allemaal evenveel aandacht te geven. Ik wil tenslotte dat iedereen van mijn chocolade kan genieten. Of dit nou pindarotsjes of repen zijn. Maar persoonlijk contact is ook een van mijn specialiteiten. Ik ga graag met de klant in gesprek om zo een mooi product naar wens te realiseren. Zeker zakelijk is dit heel tof om te doen. Zo kan ik chocolade maken wat echt bij het bedrijf past, bijvoorbeeld met logo’s of teksten. Relatiegeschenken die bij de ontvangers indruk maken, daar streven we naar!

RkJQdWJsaXNoZXIy ODM1NjU=