Hoeksche Zaken, najaar 2022

HOEKSCHE ZAKEN 105 STARTER IN DE SPOTLIGHT… YORICK SCHAEFFER VAN RESTAURANT OOSTKADE www.restaurantoostkade.nl 1. Wanneer ben je gestart? 1 juli 2022 2. Hoe kwam je op het idee om het restaurant Werelds aan de kade over te nemen? Sinds ik begonnen ben als chef-kok, had ik altijd al in mijn gedachten om ooit een eigen zaak te runnen. Ik ben 3,5 jaar geleden weggegaan bij Werelds aan de Kade, nadat ik hier 8 jaar als chef-kok had gewerkt. In de laatste paar jaren had ik al in mijn hoofd dat ik het erg gaaf zou vinden om eigenaar te worden van deze mooie zaak. Helaas was de mogelijkheid er toen nog niet, maar ging ik wel een hele andere uitdaging aan, namelijk als chef-kok bij Crazy Pianos in Scheveningen. 3. Liep je nog tegen bepaalde zaken aan toen je voor jezelf begon en/of tijdens de overname? En zo ja, waar liep je tegenaan en hoe heb je dit opgelost? Het personeelstekort was bij de opstart spannend. Er was voor de overname al weinig personeel en we hebben in een zeer kort tijdsbestek het nieuwe restaurant geopend. Gelukkig heb ik een aantal leuke mensen gevonden en kan ik altijd een beroep doen op oud-collega’s die – waar mogelijk - bijspringen om de gaten in het rooster op te vullen. 4. Hoe bevalt het zelfstandig ondernemerschap tot nu toe? Het zelfstandig ondernemerschap bevalt mij heel erg goed. Ik ben blij dat ik de keuze heb gemaakt om hiervoor te gaan. Ook al is het momenteel nog steeds een erg lastige tijd om goed personeel te vinden, ben ik van mening dat als je goed voor je medewerkers bent, zij dat ook voor jou zullen zijn. 5. Waar staat Restaurant Oostkade voor en wat heeft het restaurant te bieden? De keuze van de naam komt voort uit dat ik graag wilde dat de naam gelinkt blijft aan de mooie locatie aan de haven in OudBeijerland. Het restaurant heeft na opfrissing van het interieur een hele sfeervolle ambiance gekregen. Wat ik erg belangrijk vind is om mijn gasten te blijven verrassen en te zorgen voor een leuke beleving. Dit doen wij niet alleen door middel van de smaak van het eten, maar ook door de creatieve presentatie. Dit alles in combinatie met mijn enthousiaste medewerkers zorgt voor een heerlijke middag of avondje uit voor al onze gasten. 6. Hoe zou je jezelf als ondernemer in drie woorden omschrijven? Creatief, Doorzetter, Energiek 7. Wat zijn je toekomstplannen/ ambities? In de maand van het verbouwen van Restaurant Oostkade, zat ik al met mijn gedachten bij het openen van een volgende zaak. Maar de belangrijkste ambitie die ik nu heb, is om van Restaurant Oostkade een groot succes te maken. Ik kijk er erg naar uit om te groeien met Restaurant Oostkade en in de toekomst meerdere restaurants te kunnen openen. 8. Hebben je nog tips voor andere startende ondernemers? Mijn ondernemersmotto is: Voor alles is een oplossing, soms moet je niet teveel denken, maar gewoon doen.

RkJQdWJsaXNoZXIy ODM1NjU=